Nuffnag

Wednesday, September 11, 2013

TESTIMONI HAND & BODY LOTION ORGANIK

Alhamdullilah hati sangat berbunga-bunga gembira bila customers beri feedback utk Hand & Body Lotion serasi dan sesuai utk mereka seisi keluarga terutamanya utk anak-anak yg kulit sensitif dan ekzema. Ya, lotion ini bukan sahaja utk melembutkan kulit tapi ianya pelbagai kegunaan utk mereka yg mempunyai masalah kulit.

Hand & body lotion ini sangat sesuai utk seisi keluarga.
Untuk mereka yg mempunyai ekzema, gatal-gatal kulit, kulit kering, kulit yang kasar dan berkematu, tumit kaki yg pecah dan sangat kronik, gatal-gatal digigit nyamuk dan agas, ruam lampin.


"Pengalaman anak perempuan saya semasa di kampung:
Masa balik raya dikampung,nyamuk sangat byk bila waktu malam.
Pasang ubat nyamuk pon dah tak heran, still kena gigit juga.
Anak perempuan saya tunjukkan kesan gigitan bengkak penuh dilengannya
dia sapu lotion setiap hari keseluruh lengannya
dalam beberapa hari kesan tersebut hilang."


Kepada yang nak mencuba, blh sms 0133417276
Homemade@ Organik




Friday, September 6, 2013

TESTIMONI: Kulit Berjerawat

Lama tak update disini, kepada yg nak order produk mohon sms terus ya sebab saya tak selalu berada di laman blog. Setiap hari kami menerima tempahan dari pelangan setia dan pelangan yg baru utk mencuba.


Berikut saya share testimoni gambar terbaru bagi pelangan saya yang memakai set produk penjagaan kulit organik.

sebelum ini:

Friday, August 2, 2013

TESTIMONI: KULIT BERJERAWAT

Ini adalah testimoni seorg kulit yang berjerawat dan resdung.
beliau seorg yang sangat sabar dalam menunggu result kulitnya sihat dan cantik.

Mari kita lihat wajahnya.
Gambar (1), ketika belum menggunakan set organik.

Gambar (2), jerawat kelihatan kecut dan mengeluarkan kulit mati.


Gambar (3), jerawat semakin masih keluar kerana beliau mempunyai resdung, krim pelembab UV Protector boleh merawat resdung. Ini adalah proses healing.


Gambar (4), gambar terbaru jerawat semakin menipis dan beransur hilang. Alhamdullilah.
Beliau sangat sabar dalam merawat kulit wajahnya, berbaloi dengan berkat kesabarannya kulit semakin sihat. Dengan pemakaian yg teratur, toner ajaib juga banyak membantu utk mengecutkan jerawat beliau.


Terima kasih buat beliau kerana sangat sporting kongsi gambar testimoni ini.


Thursday, August 1, 2013

Day Cream SPF15

Disebabkan kekangan masa yang sentiasa bussy dipejabat dan rumah, maka lama saya tak update beberapa produk saya. Berikut adalah kebaikan Krim Siang Organik SPF15.

Harap maklum: Krim Siang & Krim Pelembab Siang adalah dua krim yang berbeza dan tidak sama fungsi kedua-duanya, harap anda tidak terkeliru.


KRIM SIANG ORGANIK Dari Ekstrak Rumpai Laut Unggu SPF15+Vitamin E



Dirumus khas dari ekstrak rumpai laut unggu, salicylates, zinc oxide, vitamin e khusus utk melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari terik. SPF boleh menghalang pancaran matahari utk menembusi kulit wajah anda dari rosak@kanser kulit.

KHASIAT
1.Sesuai utk semua jenis kulit wajah.
2. Melembapkan kulit wajah
3. Mengurangkan & memudarkan jeragat
4. Mengecutkan jerawat.
5. Melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari terus.
6. Mengelakkan kulit dari kanser kulit.
7. Mencerahkan kulit wajah serta kulit Akan lebih berseri cantik.
8. Menegangkan, melicinkan serta mengurangkan kedutan wajah.
9. Merawat kulit wajah yang rosak.
10.Mempunyai vitamin E Utk memberi kulit wajah sihat & bervitamin.
11. Meratakan kulit yg tidak seimbang/sekata.

CARA PENGGUNAAN:
1.Sapukan krim pelembab siang hingga rata. Biarkan seketika hingga meresap.
2.Sapukan pula krim siang rumpai laut keseluruh wajah & leher.
3.Biarkan ia sebati dalam kulit, sapukan pula foundation dan compact powder atau tak perlu compact powder.
4. Kepada yg tak suka foundation blh terus pakai compact powder.

Berat: 5gm (Berat Keseluruhan 13gm)

Wednesday, July 31, 2013

FOUNDATION BB KRIM ORGANIK Dari Ekstrak Rumpai Laut Unggu (SPF15)


Dirumus khas utk mereka yang suka memakai foundation. Ia dari ekstrak rumpai laut unggu, salicylates, zinc oxide, vitamin e khusus utk melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari terik. SPF boleh menghalang pancaran matahari dari menembusi kulit wajah.



KHASIAT
·         Sesuai utk semua jenis kulit wajah.
·         Melembapkan kulit wajah
·         mengurangkan Dan memudarkan jeragat serta Mengecutkan jerawat.
·         Melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari terus.
·         Mencerahkan kulit wajah serta kulit akan lebih berseri cantik.
·         Menegangkan, melicinkan serta mengurangkan kedutan wajah.
·         Merawat kulit wajah yang rosak.
·         Menolong makeup lebih lama bertahan di wajah anda.
·         Mempunyai vitamin E Utk memberi kulit wajah sihat & bervitamin.


CARA PENGGUNAAN:
1. Sapukan sedikit krim pelembab siang hingga rata. Biarkan seketika hingga meresap.
2. Sapukan pula krim siang rumpai laut keseluruh wajah & leher.
3. Biarkan ia sebati dalam kulit, sapukan pula foundation dan  compact powder atau tak perlu compact powder.

Berat: 5gm



Wednesday, July 17, 2013

TESTIMONI: TUMIT KAKI PECAH

Tak perlu berkata apa-apa, ini adalah hasil pemakaian yg konsisten terhadap hand & body lotion.
Tumit kaki yg kasar kematu & sudah menunjukkan pecah.
Dengan pemakaian sebelum tidur malam dan sepanjang berada di pejabat, maka ini adalah hasilnya.
Kulit tumit yg kasar semakin mengecil.


Berminat utk mencuba SMS: 0133417276

SEAWEED HAND AND BODY LOTION WITH VITAMIN E ( +SPF15).



Sempena hari raya yg bakal menjelma ini, mari kita hadiahkan sebotol hand & body lotion khas utk bonda, nenda & family tersayang, pastinya mereka gembira. Kalau ada masalah dgn tumit kaki pecah pastinya hadiah ini sudah menyelesaikan masalah mereka.

Hand & body lotion ini mempunyai SPF15 & Vitamin E dirumus khas utk melembabkan kulit badan, melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari, merawat kulit yang kasar, mempunyai masalah kulit seperti gatal-gatal, berpanau, wanita yang mengandung yang mempunyai stretch marks & tumit kaki pecah.

KHASIAT:

  • SPF15 melindungi kulit anda Dari pancaran sinaran matahari.
  • Vitamin E melindungi kulit kering, mengawal anti kedut, menghaluskan kulit tangan & badan serta mencerahkan.
  • Melembapkan kulit yg kering 
  • Masalah kulit seperti gatal-gatal, berpanau, ekzema.
  • Melindungi kulit dari menjadi gelap bila terkena sinaran matahari terik.
  • Utk Perempuan mengandung yg mempunyai  stretch mark
  • Tumit kaki yg pecah teruk juga sangat sesuai utk membaik pulih strukur kulit.
  • Mencegah Kanser kulit. 
  • Sesuai Utk semua jenis kulit, kanak-kanak, remaja & dewasa. 
CARA PENGGUNAAN:
Sapukan lotion ini selepas mandi, ketika dipejabat, berjemur di pantai/ berjemur ditempat yang panas dan sebelum tidur malam.  Sapukan ditempat-tempat yg mempunyai masalah juga sprt kulit kasar, gatal-gatal, pelipat-pelipat yg agak gelap blh sapukan lotion ini juga. Dengan menyapukan lotion setiap hari dapat membantu memberikan vitamin kepada kulit anda. Sesuai untuk semua golongan kanak-kanak & dewasa.


 Berat: 100gm RM30 (termasuk postage)

Nak cuba? Marilah cuba...tak cuba tak tahu kehebatannya, insyaallah.




TESTIMONI: Krim Malam @ Allysha Kena Cakar Kucing

Ini gambar anak perempuan saya yg berusia 11tahun, 2bulan lepas sedang dia bermain-main dengan SOYA, tiba-tiba soya cakar pipinya. Akibat dari kukunya yg tajam, tinggal bekas/kesan dekat pipinya.

Saya paksa allysha pakai secara konsisten set pencuci organik dari ekstrak rumpai laut. 
Utk pengetahuan semua, set yang saya keluarkan adalah sesuai utk kanak-kanak juga.
Kerana ia selamat dari segala Bahan Kimia.

Malam sebelum tidur, dah cuci muka, sapu krim malam. Kebaikan Krim malam saya ada tulis didalam page yang lalu, boleh selak-selak tengok dan baca, kelebihan serbuk mutiara asli.

Waktu Siang, saya suruh allysha pakai krim pelembab. Krim pelembab penting utk kulit wajah walaupun dalam usia yg masih muda, tiada halangan utk kanak-kanak seusianya memakai krim pelembab ataupun SPF 15 (dengan syarat tiada bahan campuran kimia sprt benzoate, paraben dll yg blh merosakkan kulit wajah).

Mari kita lihat kesan dari cakaran si SOYA. Gambar asal saya tak ambik sebab masa tu saya sgt frustrated, dah nak raya kulit plak bertanda panjang, cuma sabarkan hati, bila allysha besar kalau kesan itu tak hilang saya akan buat alternatif rawatan utknya. Mesin kecantikan dah canggihkan...:)


Gambar allysha sebelum konsisten memakai krim malam.

 Selepas seminggu memakai secara konsisten krim malam, kesan cakar si soya dah semakin memudar.

 Selepas 2 minggu, kesannya semakin kelam dari pandangan mata kasar.


Kepada yang berminat utk mencuba, blh sms 0133417276.
Pakai krim malam secara konsisten, insyallah baru mendatangkan kesan pada kulit wajah.
Setiap produk yg saya buat, saya sgt mementingkan keberkesananya secara semula jadi.

Thursday, July 4, 2013

Set Organik Produk Seri Warisan@ PMC Pencuci Muka dari ekstrak rumpai laut unggu

Masa yang agak terbatas, maka saya sangat tidak sempat utk mengupdate blog.
Hari-hari sangatlah bussy, boleh SMS terus kpd yg berminat utk mencuba
kepada mereka yang baru ingin mencuba produk organik kami, sangat dialu-alukan.

Kena sabar dan rajin insyallah dapat kulit yg cantik, sihat dan gebus.

Kepada yang berminat utk mencuba set barangan penjagaan kulit wajah
boleh sms Faiza 0133417276
Juga utk khidmat rundingan penjagaan kulit wajah.
 
Terima kasih buat semua customers & dealers yang memakai produk ini
setelah hampir 7bulan mereka menggunakan produk ini
mereka sudah mendapat kulit yg sihat, cantik & halus mulus.
liang roma kembali mengecil, jerawat juga telah menghilang,
jeragat semakin memudar, kulit semakin anjal.

Inilah hasil rajin dan sabar menggunakan produk organik.
Sangat-sangat gembira buat mereka semua:):)
Bonus kulit cantik sempena hari raya ini:)


Produk Organik Seri Warisan ini:

sabun organik dari ekstrak rumpai laut unggu
toner dari ekstrak rumpai laut with Vit C
krim pelembab
krim siang SPF15
Krim malam
BB cream@foundation SPF15
Hand & Body lotion SPF15

Sabun organik dari ekstrak papaya+herba
Krim pelembab
Toner
Krim malam


Wednesday, May 22, 2013

Dulu & Kini

Saya sangat meminati bidang pembuatan kosmetik ini. Bukan perkara yg mudah, ia perlukan minat, komitmen dan tanggungjawab yang besar untuk menghasilkan suatu produk itu. Saya juga sangat cerewet setiap produk yg saya hasilkan, kualiti adalah paling utama. Bukan cincai-cincai bagi pelangan pakai.

Setiap produk yang dikeluarkan oleh seri warisan bukan produk yang 'kosong' tapi perlu ada khasiat dan manafaat utk kulit wajah kita. Kita bukan berniaga utk keuntungan tapi berniaga perlukan keikhlasan dalam menghasilkan sesuatu produk itu berkesan utk semua para pelanggan. Keuntungan adalah nombor dua, kualiti dan keikhlasan dalam membuatnya adalah perkara yang paling penting. Kepuasan & kesihatan kulit pelangan adalah diutamakan.

Bahan-bahannya berasaskan tumbuh- tumbuhan, kotoran yg melekat akan senang dicuci bersih kerana asas bahannya dari tumbuhan. Saya cuba bagi harga yang terbaik dan berpatutan buat semua pelanggan, walaupun bahan-bahan asasnya adalah sangat tinggi.

Untuk mereka yg baru mencari produk halal, boleh bawa solat, perlu juga berhati-hati memilih kerana bahan setiap pembuatan produk adalah tidak sama cthnya dari dari lemak haiwan@babi atau dari bahan sintetik yang boleh merosakkan kulit. (Bahan asas ini paling murah utk didapati dlm pembuatan sesuatu produk@sabun dll).

Produk ini sesuai utk semua jenis kulit termasuk kanak-kanak yg mempunyai ekzema@masalah kulit.
Halal & boleh dibawa solat.

Perbezaan dulu & kini produk organik PMC:



Saya suka menulis, tapi jarang-jarang sangat saya dapat update blog ini disebabkan kekangan masa yg keterlaluan :)

Ada masa saya share lagi, insyaallah.

Kepada yang berminat untuk mencuba produk ini, juga dialu-alukan.
Terutama buat mereka yg mempunyai masalah jerawat, jeragat dan resdung.

Monday, May 20, 2013

PMC: Senarai nama dealers diseluruh Malaysia bagi produk organik seri warisan

Kepada yang berminat untuk mencuba produk organik PMC dari seri warisan, bolehlah hubungi dealers yang berhampiran. Berikut adalah senarai dealers produk penjagaan set kulit wajah seri warisan diseluruh Malaysia:

  1. PUTRAJAYA: Ira 013-3310016
  2. KL: Shikin: 019-2121505
  3. SHAH ALAM: Tengku Azila 019-3228910
  4. BANDAR ENSTEK/KLIA: Ayu 012-3923937
  5. SEREMBAN: Zura: 019-7519827
  6. BATU PAHAT: Su 012-4461319
  7. PONTIAN: Sha 014-3809096 / 016-6303589
  8. SEGAMAT: Shima 019788014
  9. KELANTAN: Ahida 019-2290569
  10. BINTULU SARAWAK: IZan 0145906081
  11. KUCHING SARAWAK: Lynn 016-8910884
  12. BETONG SARAWAK: Kamisah 013-8008049
  13. SIBU SARAWAK: Nur 019-8644465
  14. KK, SABAH: Ina 0166071673
  15. TAWAU SABAH: As 013-8628827
  16. KUDAT SABAH: Florina 010-3443932
  17. BEDONG KEDAH: Zurina 0133979706
  18. SERDANG KEDAH: Iza 0135929727 
  19. PENDANG KEDAH: Syidah 019-4647629
  20. PERLIS: Tg Rosmina 013-6026469
  21. PERLIS: Yanti 017-5097262
Terima kasih.

Seri Warisan 0133417276

Sunday, May 19, 2013

PMC: Set Penjagaan Kulit Wajah Dari Ekstrak Rumpai Laut Unggu

Untuk mereka yang berminat untuk menjadi dealer produk organik dari ekstrak rumpai laut unggu atau nak re-branding (OEM) produk organik ini dialu-alukan. 

Untuk maklumat lanjut boleh sms saya di- 0133417276.

Produk ini adalah HALAL, SUCI & BERSIH 
&
boleh bawa solat.


Friday, May 17, 2013

PMC: Cara Pemakaian Yang Betul Untuk Toner & Krim Malam Dari Ekstrak Rumpai Laut

Memandangkan produk ini adalah concentrate dari herba bahan-bahannya. Maka saya kongsikan cara pemakaian produk ini dengan betul. Toner & krim malam organik sangat banyak khasiatnya especially utk mereka yg mempunyai masalah jerawat, jeragat, resdung, penyakit kulit, pori-pori terbuka dll.

Maka berikut adalah cara-caranya:

Jarakkan pemakaian 1-2jam antara toner dan cream mlm.

Malam/Petang (Balik Dari Kerja)
1). Bersihkan makeup anda dengan removal makeup atau
boleh ambil sedikit toner. Letakkan dekat kapas. Sapukan/bersihkan keseluruh kulit sehingga bersih.

2). Cuci bersih kulit wajah dengan sabun pencuci muka organik dari ekstrak rumpai laut. Dalam formula sabun juga, ada terkandung UV protector, begitu juga dgn cream malam.

3). Toner
Sapukan toner keseluruh wajah anda. Biarkan ia meresap dalam 1-2jam. Kerana khasiat toner boleh mengecutkan jerawat yg sedang membengkak. Dalam 2-3 hari jerawat akan kering dan akan mengeluarkan kulit mati (mengelupas) tanpa meninggalkan kesan. Toner mengandungi citric c, herba+air suling bunga-bungaan khas utk merawat kulit yg rosak, mencerahkan dan melicinkan kulit wajah. Toner ini sesuai utk semua jenis kulit wajah.

4). Cream malam.
Krim malam boleh digunakan/pakai semasa hendak masuk tidur malam. Jarakkan pemakaian toner dan krim dalam 1-2jam. Kerana setiap satu ada khasiat tersendiri utk mencantikkan kulit wajah.

Ambil krim dan sapukan. Krim ini mengandungi serbuk mutiara.

Fungsi khas serbuk mutiara utk kulit wajah -melicinkan, mengecutkan jerawat, memudarkan jeragat, merawat sakit kulit, mencerahkan. Ia juga seperti baja utk kulit wajah kita di waktu mlm. (semoga kulit kita licin seperti mutiara yg bersinar-sinar...hehehe)..ya saya juga sangat suka krim ini, rasa kulit sangat licin tanta ada ruam berbiji.

Untuk yg tidur malam menggunakan aircond, perlu kita memakai cream malam, sebab kulit akan cepat kering dan mudah berkedut:) Disamping kandungan krim mempunyai uv protector juga utk waktu mlm.



Sunday, April 21, 2013

PMC: TONER Dari Ekstrak Rumpai Laut Unggu & Herba Terpilih

Toner ini dirumus khas utk semua jenis kulit wajah. Toner ini juga sangat berkesan utk mereka yg mempunyai jerawat yg sangat kronik. Begitu juga utk mereka yg mempunyai jeragat. Toner ini adalah toner khas concentrate utk merawat kulit wajah yang bermasalah dan ia bukanlah toner 'kosong' ia penuh khasiat dgn herba-herba yg terpilih utk merawat kulit.

Ini testimoni saya:
"Personnally, saya sangat suka toner ini, saya panggil 'toner ajaib' hari-hari mesti nak pakai sebab ia banyak membantu melicinkan kulit wajah saya disamping mengecutkan jerawat dengan cepat tanpa meninggalkan kesan, ia hanya meninggalkan kesan kulit  mati dan tanggal -hilang." Walaupun hakikatnya kulit saya adalah jenis kulit yg tidak mempunyai masalah setakat 2-3jenis jerawat. Ia juga mencerah dan melicinkan" cubalah....bila dah cuba baru jatuh cinta dgn toner ajaib ini.


Khasiat: Melicinkan kulit, mencerahkan kulit wajah, merubat kulit yg bermasalah seperti panau, tidak sekata, mengecutkan jerawat, memudarkan jeragat, mengecilkan pori-pori yg terbuka, merawat resdung@mematikan kuman@ulat resdung, menegangkan kulit wajah.

Cara: cuci bersih kulit wajah dgn sabun organik PMC, ambil kapas sapukan toner, sapukan 2-3kali kotoran akan kelihatan keluar daki-dakinya, sapukan sekali lagi ke seluruh kulit wajah, rehatkan kulit hingga keesokkan pagi atau boleh pakai krim malam.